3 annosta
Ainesosat:
135 g | MAMA riisivermiselliä (n. 3 kpl keitettynä) |
300 g | porsaan lapaa |
5 kpl | valkosipulin kynsiä leikattuna |
3 kpl | sitruunaruohon vartta leikattuna |
3 kpl | salottisipulia leikattuna |
1 rkl | sokeria |
¼ tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
1 rkl | kalakastiketta |
Dippikastike | |
1 kkp | valkoviinietikkaa |
1 tl | suolaa |
1 kkp | sokeria |
1 kpl | punaista chiliä leikattuna |
½ kkp | porkkanaa raastettuna |
½ kkp | kiinanretiisiä raastettuna |
Koristeluun: salottisipulia, lehtisalaattia, minttua, Vietnam minttua, makeaa basilikaa ja pavun ituja.
Valmistusohje:
- Sekoita keskenään valkosipuli, sitruunaruoho, sokeri, suola, mustapippuri ja kalakastike. Hiero lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
- Valmista dippikastike laittamalla viinietikka, suola ja sokeri pieneen kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä.
- Lisää porkkana, kiinanretiisi ja chili dippikastikkeeseen.
- Grillaa porsas kauniin ruskeaksi ja kypsäksi.
- Anna lihan levähtää hetki ja leikkaa suupaloiksi. Tarjoile riisivermisellien ja dippikastikkeen kera.
- Koristele annos lehtisalaatilla, salottisipulilla, pavun iduilla ja yrteillä.
Tarjoile heti.