3 annosta

Ainesosat:

135 gMAMA riisivermiselliä (n. 3 kpl keitettynä)
300 gporsaan lapaa
5 kplvalkosipulin kynsiä leikattuna
3 kplsitruunaruohon vartta leikattuna
3 kplsalottisipulia leikattuna
1 rklsokeria
¼ tlsuolaa
1 tlmustapippuria
1 rklkalakastiketta
 Dippikastike
1 kkpvalkoviinietikkaa
1 tlsuolaa
1 kkpsokeria
1 kplpunaista chiliä leikattuna
½ kkpporkkanaa raastettuna
½ kkpkiinanretiisiä raastettuna

Koristeluun: salottisipulia, lehtisalaattia, minttua, Vietnam minttua, makeaa basilikaa ja pavun ituja.

Valmistusohje:

  1. Sekoita keskenään valkosipuli, sitruunaruoho, sokeri, suola, mustapippuri ja kalakastike. Hiero lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
  2. Valmista dippikastike laittamalla viinietikka, suola ja sokeri pieneen kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä.
  3. Lisää porkkana, kiinanretiisi ja chili dippikastikkeeseen.
  4. Grillaa porsas kauniin ruskeaksi ja kypsäksi.
  5. Anna lihan levähtää hetki ja leikkaa suupaloiksi. Tarjoile riisivermisellien ja dippikastikkeen kera.
  6. Koristele annos lehtisalaatilla, salottisipulilla, pavun iduilla ja yrteillä.

Tarjoile heti.