2 portioner
Ingredienser:
90 g | MAMA risvermicelli |
100 g | stekta grisköttsstrimlor |
100 g | tillagade räkor |
100 g | tomattärningar |
50 g | selleristjälkar i tunna strimlor |
80 g | lök i tunna strimlor |
1 | salladshuvud |
Kryddig salladsdressing | |
20 g | röd chili, hackad |
30 g | vitlök, finhackad |
2 tsk | salt |
50 g | socker |
5½ msk | vinäger |
1 msk | limejuice |
Gör så här:
- Förbered den kryddiga salladsdressingen: I en kastrull, blanda ihop chili, vitlök, vinäger, socker och salt. Koka upp och låt koka försiktigt på låg värme i ca 10 minuter. Tillsätt limejuice. Stäng av plattan.
- Förbered risvermicellin: Koka upp 7 ½ dl vatten, blötlägg risvermicellin i varmt vatten i cirka en minut och sila av. Skölj vermicellin med vatten, blanda väl och sila av.
- Sätt griskött, räkor, lök och selleri i en skål. Tillsätt 2 msk av den kryddiga salladsdressingen. Blanda väl.
- Tillsätt risvermicelli, salladsdressing och tomater. Blanda väl. Servera med salladsblad.
Obs. Den kryddiga salladssåsen kan ersättas med en annan sås efter eget val.