1 portion
Ingredienser:
45 g | MAMA risvermicelli |
165 g | tomater (puré utan skal och frön) |
2 tsk | olivolja |
50 g | tomatpuré |
35 g | löktärningar |
35 g | paprikatärningar |
35 g | morotstärningar |
35 g | selleritärningar |
2 st | vitlöksklyftor |
1 tsk | söt basilika |
100 g | nöt- och grisfärs |
½ tsk | oregano |
1 tsk | salt |
1 tsk | peppar |
200 ml | köttbuljong |
parmesanost och färsk basilika |
Gör så här:
- Stek köttet gyllenbrunt. Tillsätt olivolja, lök, vitlök i en stekpanna och stek en stund.
- Tillsätt grönsakstärningarna till köttfärsen. Stek blandningen tills grönsakerna fått en vacker färg. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en liten stund.
- Häll köttbuljongen i stekpannan och rör om. Tillsätt slutligen tomatpuré och smaka av.
- Servera med ångad risvermicelli och garnera portionen med parmesanost och basilika om du vill.
Servera genast.
Du kan ersätta söt basilika med europeisk basilika samt använda färdig tomatpuré som finns i butik för att påskynda tillagningen.