2 portioner
Ingredienser:
2 bitar | MAMA fullkornsrisnudlar |
ca 30 ml | olivolja |
80 ml | kycklingbuljong (om nödvändigt) |
3 st | vitlöksklyftor, skivade |
1 st | torkadechili, skuren |
salt, efter behov | |
svartpeppar, efter behov | |
färska basilikablad |
Gör så här:
- Blötlägg risnudlarna i hett vatten i 5 minuter. Sila av vattnet genom en sil.
- Hetta upp oljan till medeltemperatur. Tillsätt chili och vitlök i oljan. Fräs lätt i ungefär en minut så att aromerna frigörs. Blanda risnudlarna i kryddoljan och värm upp. Om det behövs, tillsätt kycklingbuljong för att lossa nudlarna från varandra. Risnudlar är klibbiga av naturen, så vi rekommenderar att du använder ett slickepott när du blandar i stället för en tång. På så sätt får du nudlarna att lossa från varandra.
- Krydda med salt och nymalen peppar. Servera omedelbart rykande het och garnera med basilikablad.