3 portioner
Ingredienser:
135 g | MAMA risvermicelli (ca 3 st. kokta) |
300 g | fläskstek |
5 st | vitlöksklyftor, finhackade |
3 st | citrongrässtjälkar, finhackade |
3 st | schalottenlökar, finhackade |
1 msk | socker |
¼ tsk | salt |
1 tsk | svartpeppar |
1 msk | fisksås |
Dippsås | |
1 kopp | vitvinsvinäger |
1 tsk | salt |
1 kopp | socker |
1 st | röd chili, finhackad |
½ kopp | morot, riven |
½ kopp | kinesisk rädisa, riven |
Garnering: schalottenlök, bladsallad, mynta, vietnamesisk mynta, söt basilika och böngroddar.
Gör så här:
- Blanda vitlök, citrongräs, socker, salt, svartpeppar och fisksås. Massera in i köttet. Låt marinera i kylskåp i minst en timme.
- Förbered dippsåsen genom att sätta vinäger, salt och socker i en liten kastrull. Koka upp så att sockret smälter. Låt svalna.
- Tillsätt morot, kinesisk rädisa och chili i dippsåsen.
- Grilla fläskköttet tills det blir vackert brunt och genomstekt.
- Låt köttet vila en stund och skär i portionsstora bitar. Servera med risvermicelli och dippsås.
- Garnera portionen med bladsallad, schalottenlök, böngroddar och örter.
Servera genast.