2 portioner
Tillagningstid 15 min
Ingredienser:
90 g | MAMA risnudlar |
20 g | grovhackad röd chili |
5-10 | grovhackade fågelöga-chili |
2 msk | grovhackad vitlök |
1 msk | grovhackad korianderrot |
3-4 msk | limejuice |
1 ½ msk | socker |
3 msk | fisksås |
25 g | malet fläskkött |
60 g | skalade räkor |
30 g | torkad shiitakesvamp |
1 | tärnad tomat |
1 | strimlad vårlök |
30 g | strimlad bladselleri |
10 g | rostade jordnötter |
2 | strimlade lökar |
bladsallad till garnering |
Gör så här:
- Krossa alla ingredienser till salladsdressingen i en mortel och tillsätt kryddorna.
- Koka upp nudlarna snabbt, låt svalna och rinna av väl. Stek räkor och fläsk separat och ställ åt sidan.
- Tvätta de torkade svamparna, låt dem koka upp snabbt och låt svalna. Skär svamparna i tunna i skivor.
- Blanda alla ingredienser i salladsdressingen.
- Gör en bädd av salladen, strö över jordnötter och garnera med bladselleri.