1 portion
Ingredienser:
45 g | MAMA risnudlar |
2 st | grisköttbullar |
2 st | räkor |
2 st | strimlad bläckfisk |
sallad som skurits grovt | |
torkad vitlök | |
stekt vitlök | |
Buljong | |
4 ½ | vatten |
50 g | lök som finhackats grovt |
2 tsk | salt |
Gör så här:
- Buljong: Koka upp 4 ½ koppar vatten, tillsätt salt och lök. Sänk värmen och låt sjuda i 30 minuter. Sila grönsaksbuljongen.
- Förbered risnudlarna: Koka upp 3 koppar vatten och blötlägg risnudlarna i det heta vattnet i en minut och sila av vattnet. Skölj nudlarna under kallt vatten och sila av.
- Sätt nudlarna i en skål. Tillsätt vitlöken och blanda väl.
- Koka snabbt upp grisköttbullar, räkor och bläckfisk och sätt i skålen.
- Tillsätt grönsaksbuljong och garnera med sallad.
Servera genast.