1 portion
Ingredienser:
45 g | MAMA risnudlar |
50 g | räkor |
50 g | strimlad bläckfisk |
30 g | broccoli |
20 g | champinjoner |
20 g | morot |
1 msk | svart sojasås |
2 msk | ostronsås |
1 msk | sojasås |
1 msk | kryddsås |
1 msk | socker |
2 msk | sojabönpasta (fermenterad) |
3 msk | majsstärkelse |
2 | koppar vatten |
4 msk | olja till stekning |
Gör så här:
- Förbered risnudlarna: Koka upp 3 koppar vatten och blötlägg risnudlarna i det heta vattnet i en minut och sila av vattnet. Skölj nudlarna med kallt vatten och sila av vattnet.
- Hetta upp oljan i en wok och tillsätt nudlarna och svart sojasås. Blanda snabbt och ta bort stekpannan från värmen.
- Förbered därefter såsen: Fräs vitlök så att den blir vackert brun. Tillsätt räkor och bläckfiskstrimlor. Stek tills de är genomstekta.
- Tillsätt grönsaker, vatten och resten av kryddorna.
- Blanda majsstärkelsen till en slät pasta med en liten skvätt vatten. Red såsen med majsstärkelse.
- Häll såsen över nudlarna och garnera som du vill.
Servera genast.