1 portion

Ingredienser:

45 gMAMA risnudlar
50 gräkor
50 gstrimlad bläckfisk
30 gbroccoli
20 gchampinjoner
20 gmorot
1 msksvart sojasås
2 mskostronsås
1 msksojasås
1 mskkryddsås
1 msksocker
2 msksojabönpasta (fermenterad)
3 mskmajsstärkelse
2koppar vatten
4 mskolja till stekning

Gör så här:

  1. Förbered risnudlarna: Koka upp 3 koppar vatten och blötlägg risnudlarna i det heta vattnet i en minut och sila av vattnet. Skölj nudlarna med kallt vatten och sila av vattnet.
  2. Hetta upp oljan i en wok och tillsätt nudlarna och svart sojasås. Blanda snabbt och ta bort stekpannan från värmen.
  3. Förbered därefter såsen: Fräs vitlök så att den blir vackert brun. Tillsätt räkor och bläckfiskstrimlor. Stek tills de är genomstekta.
  4. Tillsätt grönsaker, vatten och resten av kryddorna.
  5. Blanda majsstärkelsen till en slät pasta med en liten skvätt vatten. Red såsen med majsstärkelse.
  6. Häll såsen över nudlarna och garnera som du vill.

Servera genast.