1–2 portioner

Ingredienser:

135 gMAMA risnudlar (ca 3 st blötlagda)
15 gschalottenlök, skuren i bitar
30 gmarinerad kålrot, skuren i tärningar
80 gtofu, skuren i tärningar
30 grostade jordnötter, krossade
20 gtorkade räkor
2 stägg
60 golja
160 gböngroddar (utan stjälkar)
250 gskalade räkor
 gräslök
 PAD THAI-sås
60 gpalmsocker
40 gfisksås
45 gtamarindjuice
½-1 tskchilipulver

Till servering: Lime, böngroddar, gräslök och sallatsspikblad.

Gör så här:

  1. Blötlägg nudlarna i vatten i 5–10 minuter.
  2. Förbered såsen genom att blanda alla ingredienser och värm upp tills sockret har smält.
  3. Hetta upp olja i en wok. Tillsätt de skalade räkorna och lite av såsen. Koka en liten stund.
  4. Flytta räkorna till kanten av woken. Stek tofutärningarna tills de är svagt bruna. Tillsätt kålrottärningar och schalottenlök. Woka tills de är klara.
  5. Tillsätt nudlarna och resten av såsen. Woka tills nudlarna mjuknar.
  6. Gör plats på kanten av woken och tillsätt en skvätt olja där du gör en röra av äggen.
  7. Blanda äggröran med nudlarna. Tillsätt nötter, torkade räkor, böngroddar och gräslök. Blanda väl.
  8. Garnera och servera genast.