1 portion
Ingredienser:
45 g | MAMA risnudlar |
500 ml | fiskbuljong |
4 skivor | galangalrot |
2 stjälkar | citrongräs |
100 g | vit fisk (t.ex. gös, abborre) |
4 st | halmslidskivlingar (burk) |
2 msk | rostad chilipasta |
2 msk | limejuice |
3 msk | fisksås |
½ kopp | kondenserad mjölk |
5 st | förkokta fiskbullar |
4 st | limeblad |
korianderblad till garnering |
Gör så här:
- Sätt fiskbuljongen i en kastrull och koka upp. Tillsätt skuret citrongräs, limeblad och galangalrötter. Koka tills genomkokt.
- Tillsätt fisken och de avrunna och halverade svamparna. Låt sjuda försiktigt tills fisken är klar.
- Smaksätt soppan med chilipasta, fiskbuljong och limejuice. När rätten kokar igen, stäng av spisen och tillsätt kondenserad mjölk. Blanda väl.
- Värm upp fiskbullarna. Häll soppan i en skål ovanpå risnudlarna och fiskbullarna. Garnera med korianderblad om du vill.
Servera genast.