2 portioner
Tillagningstid 20 min

Ingredienser:

90 gblötlagd MAMA risvermicelli
250 gkokosmjölk
20 gfermenterade sojabönor
80 gskivad hård tofu
100 gstekt malen kyckling
200 gskalade räkor
40 ghackad schalottenlök
¼ tskchilipulver
20 gfisksås
30 gsocker
20 gtamarindjuice
10 gstrimlad röd, gul och grön chili
200 gböngroddar
30 gkinesisk lök
 sallatsspikblad (Centella asiatica)
 bananblomma
 lime

Gör så här:

  1. Värm kokosmjölken tills den är slät och glänsande fet. Tillsätt schalottenlök, fermenterade sojabönor, chilipulver, tofu, stekt kycklingkött och räkor.
  2. Smaksätt med fisksås, socker och tamarind. Lyft räkorna ur såsen när de är genomkokta och ställ dem åt sidan.
  3. Tillsätt vermicellin och koka tills den är ganska torr. Tillsätt böngroddar och kinesisk lök.
  4. Servera med räkor, färska böngroddar, kinesisk lök, sallatsspikblad, bananblomma och limeklyfta.