1 portion

Ingredienser:

45 gMAMA risvermicelli
165 gtomater (puré utan skal och frön)
2 tskolivolja
50 gtomatpuré
35 glöktärningar
35 gpaprikatärningar
35 gmorotstärningar
35 gselleritärningar
2 stvitlöksklyftor
1 tsksöt basilika
100 gnöt- och grisfärs
½ tskoregano
1 tsksalt
1 tskpeppar
200 mlköttbuljong
 parmesanost och färsk basilika

Gör så här:

  1. Stek köttet gyllenbrunt. Tillsätt olivolja, lök, vitlök i en stekpanna och stek en stund.
  2. Tillsätt grönsakstärningarna till köttfärsen. Stek blandningen tills grönsakerna fått en vacker färg. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en liten stund.
  3. Häll köttbuljongen i stekpannan och rör om. Tillsätt slutligen tomatpuré och smaka av.
  4. Servera med ångad risvermicelli och garnera portionen med parmesanost och basilika om du vill.

Servera genast.

Du kan ersätta söt basilika med europeisk basilika samt använda färdig tomatpuré som finns i butik för att påskynda tillagningen.