2 portioner
Ingredienser:
90 g | MAMA risnudlar |
150 g | kycklingstrimlor |
100 g | morot i tärningar |
30 g | selleristjälkar i tunna strimlor |
80 g | lök, hackad |
1 tl | vitlök, finhackad |
½ tl | vegetabilisk olja |
½ rkl | malen peppar |
1 rkl | fisksås |
Buljong | |
1,2 l | vatten |
2 tl | salt |
50 g | lök, hackad |
Gör så här:
- Blanda malen peppar och fisksås. Låt kycklingstrimlorna marinera i blandningen i ca en halvtimme.
- Förbered buljongen: Koka upp 1,2 liter vatten. Tillsätt salt och den hackade löken. Låt sjuda försiktigt på låg värme i en halvtimme. Sila buljongen.
- Förbered risnudlarna: Koka upp 7½ dl vatten. Blötlägg risnudlarna i hett vatten i en minut. Sila av vattnet. Skölj nudlarna med vatten och sila av. Fördela nudlarna i 2 portioner.
- Fräs vitlök i olja i stekpanna över låg värme. Tillsätt de marinerade kycklingstrimlorna. Tillsätt de stekta kycklingstrimlorna och tärnad morot och lök i buljongkastrullen och koka upp.
- Häll kycklingsoppan ovanpå nudlarna. Smaksätt portionen med limejuice och chilipulver och garnera med strimlade selleristjälkar.
Servera genast.