2 portioner

Ingredienser:

90 gMAMA risnudlar
150 gkycklingstrimlor
100 gmorot i tärningar
30 gselleristjälkar i tunna strimlor
80 glök, hackad
1 tlvitlök, finhackad
½ tlvegetabilisk olja
½ rklmalen peppar
1 rklfisksås
 Buljong 
1,2 lvatten
2 tlsalt
50 glök, hackad

Gör så här:

  1. Blanda malen peppar och fisksås. Låt kycklingstrimlorna marinera i blandningen i ca en halvtimme.
  2. Förbered buljongen: Koka upp 1,2 liter vatten. Tillsätt salt och den hackade löken. Låt sjuda försiktigt på låg värme i en halvtimme. Sila buljongen.
  3. Förbered risnudlarna: Koka upp 7½ dl vatten. Blötlägg risnudlarna i hett vatten i en minut. Sila av vattnet. Skölj nudlarna med vatten och sila av. Fördela nudlarna i 2 portioner.
  4. Fräs vitlök i olja i stekpanna över låg värme. Tillsätt de marinerade kycklingstrimlorna. Tillsätt de stekta kycklingstrimlorna och tärnad morot och lök i buljongkastrullen och koka upp.
  5. Häll kycklingsoppan ovanpå nudlarna. Smaksätt portionen med limejuice och chilipulver och garnera med strimlade selleristjälkar.

Servera genast.