2 annosta
Ainesosat:
2 palaa | MAMA täysjyvä riisinuudelia |
n. 30 ml | oliiviöljyä |
80 ml | kanalientä (tarvittaessa) |
3 kpl | valkosipulinkynttä, siivuina |
1 kpl | kuivattu chili, leikattuna |
suolaa, tarpeen mukaan | |
mustapippuria, tarpeen mukaan | |
tuoreita basilikanlehtiä |
Valmistusohje:
- Liota riisinuudeleita kuumassa vedessä 5 minuuttia. Valuta siivilässä.
- Kuumenna öljy keskilämpöiseksi. Lisää öljyn joukkoon chili ja valkosipuli. Kuullota kevyesti noin minuutin ajan, että aromit irtoavat. Sekoita riisinuudelit mausteöljyyn ja kuumenna. Lisää tarvittaessa kanalientä irroittamaan nuudelit toisistaan. Riisinuudelit ovat luonnostaan hieman toisiinsa tarttuvia, joten suosittelemme käyttämään sekoittamiseen lastan sijaan pihtejä. Tällöin saat nuudelit irtonaisiksi.
- Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Tarjoile heti höyryävän kuumana ja basilikanlehdillä koristeltuna.